Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter, FETÖ soruşturmasında gözaltında

TBMM eski Başkanı ve Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter, FETÖ soruşturması kapsamında bu sabah Ankara’da gözaltına alındı.

Arınç, damadının FETÖ soruşturmasından gözaltına alınmasının ardından hurriyet.com.tr’ye şu açıklamada bulundu:”Bir süreç var. İnşallah en kısa sürede bir haber alacağız. Damadımıza her bakımdan güveniyoruz. Kesinlikle bir ilişkisi olmadığına inanıyoruz. Kendisini sevinçle bekliyoruz.”

Akademisyenlikten ihraç edilmişti

FETÖ ile mücadele kapsamında OHAL çerçevesinde yayımlanan 2 Eylül 2016 tarihli 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitelerde, emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve kamuda çok sayıda kişi meslekten ihraç edilmişti. İhraç edilenler arasında Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter de vardı. Ekrem Yeter, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda ‘doçent’ olarak görev yapmaktaydı.

Yeter, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetine katılmış ve fotoğrafını kendi Twitter hesabından paylaşmıştı.

yeter

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.