Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tutuklu belgeselci Kazım Kızıl’dan mektup var: “Boncuktan kamera yaptırdım, çekimler yapıyorum”

Medyascope.tv’ye de katkıda bulunan İzmirli belgeselci Kazım Kızıl, tutuklu bulunduğu İzmir Menemen T Tipi Cezaevi’nden bir mektup yolladı. 29 Mayıs 2017’de yola çıkan ve ancak elimize ulaşan mektupta Kazım şöyle yazıyor:
“Bu benim ‘video aşkı’mın bir gün başıma iş açacağını düşünmüştüm ama böylesi bir duruma yani tutuklanacağıma çok ihtimal vermiyordum.
Suruç’ta video kayıttayken yaklaşık 60-70 metre öteme havan topu düştü bir gün. Bir başka gün Okmeydanı’nda video çekerken 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda yakın mesafeden 11-12 el silah sıkıldı. Neyse ki kendimi yere atıp kurtuldum, sonra basın kartımı ve iki elimi havaya kaldırıp kaçabildim oradan. İzmir’de de neyse başımdan vuruluyordum gaz bombası fişeğiyle… Fişek saçımı yalayıp geçti, yanık kıl kokusu kaldı geride. 3-5 santimle sıyrılmıştım o durumdan. Sonra Diyarbakır’daki bombalı saldırı var. Patlamanın olduğu yerden 20 dk. önce geçmiştim. 15 metre ötede video çekerken patladı bomba… Yediğim copları, plastik mermileri, dayakları, gazları saymıyorum bile…
Hepsinden ucuz kurtarmışken bu kez olmadı. Önce gözaltına aldılar 17 Nisan’da. 21 Nisan’da da buraya hapse tıktılar. 40 gün oldu hatta geçti; elim deklanşöre değmeyeli, gözlerim vizörden bakmayalı… Sonunda sürekli boncuktan kuş yapan bir arkadaşa sipariş verdim. Boncuktan kuş değil; kamera yaptırdım, çakmak kılıfı şeklinde… Bir tarafında Ka yazıyor, vizör filan var; kenar tarafında deklanşör, ön tarafında ise objektifi temsilen bir yuvarlak şekil… Onunla çekimler yapıyorum cezaevinde ama kaydedemediğim için size gönderemiyorum…:)))
En kısa sürede ‘dışarıda’ yeni videolar çekme dileği ve özlemimle… Medyascope ailesine sevgiler selamlar…”

Biz de en kısa sürede Kazım’ı yeniden özgür görmek ve belgesellerini paylaşmak istiyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.