Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD makamları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 koruması hakkında soruşturma başlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayındaki Washington ziyareti sırasında, Türk Büyükelçiliği konutu önündeki kavgaya karıştıkları iddiasıyla iki Türk vatandaşı ABD’de tutuklandı. ABD makamları aynı kavgaya karıştıkları belirlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 koruması hakkında da yakalama kararı çıkardı.

Washington Polisi’nin verdiği bilgiye göre, Türk Büyükelçiliği konutu önündeki arbedeye karıştıkları iddiasıyla Sinan Narin Virginia’da, Eyüp Yıldırım New Jersey’de tutuklandı. Washington Polisi iki Türk vatandaşının “yaralamaya yönelik saldırı” iddiasıyla yargılanacakları dışında bir bilgi paylaşmadı. Bu nedenle Narin ve Yıldırım’ın resmi görevleri olup olmadığı bilinmiyor.

Öte yandan Washington Post gazetesinin, ABD polis kaynaklarına dayandırarak yayınladığı habere göre; aynı kavgada protestoculara yönelik müdahalede bulunan Erdoğan’ın 12 koruması hakkında da soruşturma başlatılarak yakalama kararı çıkartıldı. Konuyla ilgili olarak bugün Washington’da yetkililerinin bir açıklama yapması bekleniyor.

Washington Post gazetesi, konuyla ilgili Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği yetkililerine ulaşmayı başaramadıklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında, Türk Büyükelçiliği konutu önünde Erdoğan’ın korumaları ve destekçileri ile protestocu bir grup birbirine girmiş ve yaşanan arbedede yaralananlar olmuştu. Olay iki ülke arasında gerilime neden olurken, Türkiye ABD’ye protesto notası vermiş, ABD Temsilciler Meclisi ise Türkiye’yi kınayan bir karar almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.