Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doğa Üründül: “Beşiktaş Sompo Japan- Fenerbahçe maçında futbol stadyumlarının basketbol sahalarına bir yansımasını gördük”

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe, normal süresi 74-74 eşitlikle tamamlanan maçta Beşiktaş Sompo Japan’ı uzatma sonunda 86-80 yendi. Maça yaşanan olaylar sonucu seyircilerin dışarı çıkarılması damga vurdu.

Karşılaşmanın ilk bölümünde Udoh ve Vesely’nin sayılarıyla etkili olan Fenerbahçe, ilk 5 dakikayı 11-7 önde geçti. Bogdanovic’in sayılarıyla 8. dakikada farkı 7 sayıya çıkaran konuk ekip, ilk çeyreği 22-16 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarını iki takım da karşılıklı basketlerle geçti. Fenerbahçe, 16. dakikada Ali Muhammed’in üst üste bulduğu 5 sayı ile farkı çift hanelere çıkardı: 21-32. Bu dakikadan sonra savunma sertliğini arttıran Beşiktaş Sompo Japan, Thompson, Strawberry ve Clark’ın sayılarıyla, ikinci periyotta son dakikaya girilirken farkı 2 sayıya (32-34) indirdi. Siyah-beyazlılar, Strawberry’nin son saniye basketiyle devreye 36-36 eşitlikle girilmesini sağladı.

İlk çeyrek ve üçüncü çeyrekte tribünlerde patlatılan ses bombaları sebebiyle 3. anons yapıldı ve 3. çeyreğin bitimine 5 dakika 10 saniye kala hakemler soyunma odasına gitti. Kurallar gereği hakemler 15 dakika soyunma odasında kaldı. Daha sonra hakemlerin salona dönmesinin ardından maç kaldığı yerden başladı.

Beşiktaş Sompo Japan, ikinci yarıya Strawberry ve Stimac’ın basketleriyle başlayarak 24. dakikada 44-40 öne geçti. Sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle oyuna verilen aradan sonra dengede geçen mücadelede, çeyreğin son dakikasına karşılıklı basketlerle girildi. Ev sahibi takım, dördüncü periyoda 54-53 önde girdi.

Maçın bitimine 1.30 dakika kala siyah beyazlı taraftarların küfürlü tezahüratları nedeniyle 4. anons yapıldı. Oyuncular ve hakemler soyunma odasına giderken, tribünlerin boşaltılmasının ardından maça devam edildi.

Fenerbahçe’de Melih Mahmutoğlu, dördüncü çeyreğin başında 3 sayılık 3 basketle takımını ayakta tuttu. Beşiktaş Sompo Japan ise 10-0’lık seri yakalayarak son 4 dakikaya 69-64 önde girmeyi başardı. Sarı-lacivertliler, rakibinin serisine, 7-0’lık bir başka seriyle karşılık vererek, bitime 2 dakika kala yeniden öne geçti: 69-70. Siyah-beyazlılar, Strawberry’nin 57 saniye kala attığı 3 sayılık basketle skoru 72-71 yaparak 1 sayı üstünlük yakaladı ve son saniyelere de 74-71 önde girdi. Fenerbahçe, Bogdanovic’le bulduğu 3 sayılık basketle normal sürenin 74-74 eşitlikle tamamlanmasını sağladı.

Uzatma bölümünde oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe, maçtan 86-80 galip ayrıldı.

Maçta yaşanan olayları ve serinin seyrini Medyascopetv basketbol yorumcusu ve Eurosport Türkiye yazarı Doğa Üründül telefon bağlantısıyla değerlendirdi:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/328192497″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.