Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oscar ödüllü aktör Daniel Day-Lewis oyunculuğu bıraktığını açıkladı

Üç Oscar ödüllü oyuncu Daniel Day-Lewis’in sözcüsü aktörün emekli olduğunu açıkladı. Aktörün daha önce oynadığı filmler arasında ‘Lincoln’ ve ‘Gangs of New York’ da var.

Üç kere en iyi erkek oyuncu Oscar’ını kazanan tek oyuncu olan 60 yaşındaki Day-Lewis kararın nedeni ile ilgili bir açıklama yapmadı.

Aktörün medya danışmanı Leslee Dart yaptığı açıklamada, “Daniel Day-Lewis artık bir aktör olarak çalışmayacaktır” dedi. Danışman, Day-Lewis’in uzun yıllar beraber çalıştığı iş arkadaşlarına ve izleyicilerine son derece müteşekkir olduğunu da ekledi.

Öte yandan yapılan açıklamada karara ilişkin daha fazla yorum yapılmayacağı da belirtildi.

Aktörün hala çekilmekte olan ‘Phantom Thread’ adlı bir filmi bulunuyor. 1950’lerin Londrası’nın moda dünyasını konu alan film Aralık ayında izleyiciler ile buluşacak.

Screen Shot 2017-06-21 at 13.56.51

Daniel Day-Lewis kimdir?

İngiltere’de dünyaya gelen Britanya ve İrlanda vatandaşı Day-Lewis, 2013’te ABD Başkanı Abraham Lincoln’ı canlandırdığı “Lincoln” ile üçüncü kez en iyi erkek oyuncu dalında Oscar ödülüne layık görüldü.

Kazandığı ödül onu Akademi Ödülleri tarihinde üç kez Oscar ödülüne hak kazanan ilk oyuncu yaptı.  

Aktör daha önce ‘My Left Foot’ filmindeki belden aşağısı felçli bir İrlandalı yazar ve ‘There will be Blood” filmindeki açgözlü 20. yüzyıl petrol baronu rolleriyle de Oscar ödülünü kazanmıştı.

Uzun boylu ve entelektüel aktör, gözlerden uzak hayatıyla ve rollerini dikkatlice seçip filmlerinin arasına uzun yıllar koymasıyla biliniyor.

Day-Lewis 1990’ların sonunda, geçici bir süre için İtalya’da ayakkabıcı çırağı olarak çalışmaya karar verdi. Ayrıca Londra’nın Sunday Times gazetesi, aktörün 2013’te Lincoln’daki rolüyle Oscar ödülünü kazandıktan sonra İrlanda’daki çiftliğinde bir süre gözlerden uzak kalacağını açıklamıştı.

Day-Lewis filmleri için titiz ve kapsamlı hazırlıklarıyla bilinen bir aktör. Oyuncu, Lincoln filmi için Lincoln’ın kişisel ve siyasi hayatı hakkında aylarca süren çalışmalar yaptı. Ayrıca çekimler başlamadan önce, filmde karısı rolünü oynayan Sally Field’a 19. Yüzyıl lehçesiyle mesajlar attığı biliniyor.

Aktör, “My Left Foot” filmi için haftalarca tekerlekli sandalyede yaşadı. “Gangs of New York” için ise, oynadığı karakter Kasap Bill’in korkutuculuğuna alışmak için çekim aralarında sürekli bıçak bilemesiyle ünlü.  

Day-Lewis, yazar ve yönetmen Rebecca Miller ile evli ve üç çocuğu bulunuyor. 

Screen Shot 2017-06-21 at 14.56.51

Screen Shot 2017-06-21 at 13.52.36

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.