Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Aziz Sancar ve ekibi, sigaranın DNA’ya etkilerini görselleştiren harita hazırladı

Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar yeni buluşunu twitter’dan duyurdu. Sincar, sigaranın DNA’ya verdiği zararın haritasını yeni bir teknikle geliştirdiklerini açıklayan çalışmasını yayınladı.

aziz sancar-tweet

Prof. Dr. Aziz Sancar ve ekibi, sigara içmenin DNA’ya verdiği zararı görselleştiren bir harita tasarladı. Sancar haberi UNC Health Care and UNC School of Medicine’in sitesinde yer alan makaleyi twitter’dan paylaşarak duyurdu.

Sancar; “bu, ABD’de kanser ölümlerinin yaklaşık yüzde 30’unu oluşturan bir kanserojen ve şimdi ortaya çıkan hasarın geniş bir haritasına sahibiz” dedi.

Prof. Dr. Sancar, çalışmanın sigara içmenin sağlığa ne kadar zararlı olabileceği konusundaki farkındalığın artmasına yardımcı olmasını umduğunu söylerken, bu haritanın DNA’da oluşan hasarın onarılması ve ilaç geliştirilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.