Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PKK’dan Şırnak’ta iki ayrı saldırı

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde dün akşam saatlerinde PKK tarafından askeri üs bölgesine roketatarlı saldırı yapıldı. Saldırıda iki asker şehit olurken üç asker de yaralandı. Ayrıca, bu sabah saatlerinde Şırnak-Van karayolunu yapan işçilere saldırı düzenlenmesi sonucu 2 işçi öldü, 4 işçi yaralandı.

Şırnak- Uludere karayolu üzerinde konuşlu Milli Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nın, dağlık alandaki üs bölgesine, saat 17.00 sularında Bestler Dereler bölgesinde askerlere roketatar ve otomatik silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada, ilk ateşle iki asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Üs bölgesine takviye birlikler sevk edilirken, yaralı askerler helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedaviye alındı.

Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı, Jandarma Özel Harekat timleri sevk edildi. Teröristlerin kaçış yolları, ATAK helikopterleri ile ateş altına alındı, Namaz Dağı’nda konuşlu birliklerden de Bestler- Dereler bölgesine top atışları yapıldı.

Irak sınırına sıfır noktada bulunan Uludere İlçesi Gülyazı Köyü Keltepe Üs Bölgesi’nin yol yapım işinde çalışan işçilere bu sabah saatlerinde PKK tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Askeri birlik ve üs bölgesi arasındaki yolu yapan işçilere çalıştıkları sırada yapılan saldırıda, 2 işçi öldü, 4 işçi yaralandı. Saldırıda yaralanan 4 işçi Şırnak Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. İşçilere saldıran teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.