Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan davası yarınki duruşmayla devam edecek

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeği nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili dava yarın (6 Temmuz 2017) başlıyor. Taksim Dayanışması ve avukatlar Çağlayan Adliyesi’ne çağrı yaptı ve cezasızlığın sona erdirilmesi,sorumluların yargılanması talep edildi.

6 Nisan 2017 tarihinde görülen ilk davada verilen ara kararda sanık polis F.D’nin tutuklanmasına ilişkin talep reddedilmişti. Duruşma öncesi Sami Elvan ve Gülsüm Elvan iddianamedeki ayrıntıları Medyascope.tv yayınında paylaşmıştı. Geçtiğimiz duruşmada avukatlar sanık polisin SEGBİS ile dinlenmesine karşı çıkmış, barolar müdahil olma talebinde bulunmuş ancak tüm talepler mahkeme heyeti tarafından reddedilmişti.

6 Temmuz’da görülecek ikinci duruşma öncesi avukatlar gaz fişeği kullanımıyla ilgili belgeleri paylaştı.  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı polislerin, Gezi direnişi boyunca İstanbul’daki eylemlerde 21 bin 150 gaz fişeği, 3 bin 725 gaz el bombası, 658 ses-ışık fişeği, 341 FN gaz mühimmatı kullanıldığı belirtildi.

Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili iddianame 1270 gün sonra tamamlanırken, dava 4 yıl sonra başlayabildi. Berkin Elvan Haziran 2013’te gaz fişeği sonucu yaralanıp hastaneye kaldırılmış, 269 gün sonra 11 Mart 2014 tarihinde hayatını kaybetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.