Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Suudi Kralı Salman, tahtı Eylül’de oğluna bırakabilir

Geçtiğimiz ay, Kral Salman, kendisinden sonra tahta geçmesi beklenen yeğeni Muhammed bin Nayif’in yerine veliaht olarak oğlu Muhammed Bin Salman’ı getirmişti. Reuters’ta çıkan yeni bir habere göre, Kral Salman, tahtı Eylül ayında oğluna devredebilir.

İçişleri Bakanlığı görevinden alınan Muhammed bin Nayif’e yakın kaynakların Reuters’a aktardığı bilgilere göre, Nayif ile Kral Salman arasında yapılan kapalı bir görüşmede Salman, Nayif’in “ağrı kesici bağımlılığı” sebebiyle görevinden çekilmesini ve oğlu Muhammed bin Salman lehine veliahtlıktan feragat etmesini telkin etmiş.

Kraliyet kararnamesi ile duyurulan değişiklik ile İçişleri Bakanlığı görevini yürüten 57 yaşındaki Muhammed Bin Nayif ise görevden alınmış, veliaht prens seçilen ve Savunma Bakanlığı görevini yürüten 31 yaşındaki Muhammed Bin Salman, Başbakan Yardımcısı olmuştu.

Muhammed Bin Salman, Suudi Arabistan’ın Yemen savaşına katılımına liderlik etmiş bir prens. Suudi Kraliyet ailesinin oluşturduğu Bağlılık Konseyi’nin 34 üyesinden 31’inin onayladığı kararla veliaht olan ve özellikle Suudi gençler arasında hayli popüler olan Prens Salman, ülkesinin petrole olan bağımlılığını azaltmayı ve petrol şirketi Aramco’yu halk arz etmeyi istemesiyle biliniyor.

Reuters’in haberindeki bir diğer çarpıcı nokta ise; saraydan bir kaynağın iddiasına göre Kral Salman, bu ay, tahtı oğluna bıraktığını açıklayan bir beyanatı kaydetmiş. Yine iddiaya göre, söz konusu açıklama Eylül ayı gibi yakın bir gelecekte yapılabilir.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.