Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pakistan Başbakanı Şerif görevden alındı

Pakistan Yüksek Mahkemesi, Başbakan Navaz Şerif’in görevden alınmasına karar verdi. Şerif, mahkemenin oy birliğiyle aldığı kararın ardından, istifa ettiğini açıkladı.

İki sene önce ifşa edilen Panama belgelerinde, Şerif ailesinin Londra’da birçok mülk sahibi olduğu ortaya çıkmıştı. Yüksek Mahkeme kararını bu belgelere ilişkin yürütülen soruşturmanın sonucunda aldı.

Yüksek Mahkeme hakimleri yaptıkları açıklamada, Şerif’in “dürüst” olmadığını, bu yüzden de “milletvekili olmak için gerekli özellikleri taşımadığını” söylediler. Şerif ve üç çocuğu hakkında yolsuzluk davası açılacak.

Üçüncü kez Pakistan Başbakanı olan Şerif, 2018 ortasında kadar koltuğunda kalabilseydi, ülkenin görev süresini doldurabilen ilk sivil başbakanı olacaktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.