Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın hezimeti: Obamacare’ın kaldırılması Senato’da üçüncü kez reddedildi

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Barack Obama’nın yürürlüğe soktuğu ve “Obamacare” olarak bilinen sağlık reformu yasasını kaldırma girişimi bir kez daha başarısız oldu. Trump’ın en önemli seçim vaatlerinden biri olan Obamacare’ın kaldırılması, üçüncü kez başarısız olarak Trump yönetimi için büyük bir hezimet oldu.

Senato’daki oylamada üç Cumhuriyetçi Senatör, Obamacare’ın kaldırılmasına ret oyu verdi. Ret oyu veren Cumhuriyetçi Senatörler arasında Susan Collins ve Lisa Murkowski’nin yanı sıra geçtiğimiz günlerde beyin tümörü teşhisi konulan ve tedavi görmesine rağmen oy vermek için Senato’ya gelen eski başkan adayı John McCain de var.

Üç Cumhuriyetçi Senatör’ün ret oyu vermesi ile birlikte, tasarının kabulü için gereken basit çoğunluğa ulaşılamadı ve tasarı 49’a karşı 51 oyla reddedildi.

Trump, oylamanın ardından Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ret oyu veren 48 Demokrat Senatör’ün yanı sıra 3 Cumhuriyetçi Senatör’ün de “ABD halkını hayal kırıklığına uğrattığını” söyledi.

Senato, hafta başında da biri Obamacare’i tamamen iptal eden, diğeri de kısmen değişiklikler yapan iki tasarıyı da reddetmişti. 16 milyon kişinin 2026 itibarıyla sağlık sigortalarını kaybetmeleri ve sigorta primlerinin yüzde 20 artmasını öngören yasa tasarısı, bu son oylamayla üçüncü kez Senato’ya takılmış oldu.

Senatör McCain, oylamadan sonra yaptığı açıklamada, “tasarının anlamlı bir reform olmadığını ve ABD halkının tıbbi yardım alma olanaklarını geliştirmeyeceğini” belirtti.

McCain, ayrıca Demokratların Obamacare’i yasalaştırma yöntemini de eleştirdi ve her iki partiden senatörlerin fikirlerinin dikkate alındığı yasa yapma sürecine geri dönülmesi çağrısında bulundu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.