Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, iletişim direktörü Scaramucci’yi 10 günde kovdu

Donald Trump’ın seçim kampanyasının önde gelen isimlerinden New York’lu finansçı Anthony Scaramucci Beyaz Saray İletişim Direktörü olarak atandıktan on gün sonra kovuldu. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders yaptığı açıklamada, “Anthony Scaramucci, yeni Özel Kalem Müdürü John Kelly’ye kendi ekibini kurmada işlerini kolaylaştırmak için ayrıldı” dedi. Fakat sorunun, Kelly’nin atanmasından birkaç saat sonra Scaramucci’nin New Yorker dergisinden Ryan Lizza ile yaptığı telefon görüşmesinden kaynaklandığı ileri sürülüyor. Bu görüşmede yeni İletişim Direktörü, Beyaz Saray ekibinin önde gelen isimlerinden Steve Bannon ve Reince Preibus hakkında hakaretamiz, hatta küfürlü ifadeler kullanmıştı.
New York Times’ın haberinde Scaramucci’nin görevden alınmasını John Kelly’nin istediği vurgulandı. Fakat gazete, Scaramucci’nin Beyaz Saray’da başka bir göreve kaydırılıp kaydırılmayacağının henüz belli olmadığını yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.