Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ sanıklarının tek tip kıyafetini mahkumlar dikecek

Tutuklu yargılanan “FETÖ” sanıklarına duruşmalarda tek tip kıyafet giydirilmesi önerisinin ardından Adalet Bakanlığınca çalışma başlatıldı. Çalışmalara Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı yetkilileriyle ceza infaz kurumlarında görevli tekstil atölyesi şefleri ve tekstil mühendisleri katıldı. Gömlek ve pantolonlu takım ile önü fermuarlı tulum olmak üzere 2 tip örneğin masaya yatırıldığı çalışmalarda, tutuklu sanıklara gömlek ve pantolonlu tek tip kıyafetin giydirilmesinin uygun olacağı görüşü kabul edildi.

kıyafet
Akıncı Üssü’nde görülen davada tek tip kıyafet isteyen kitle

Badem kurusu rengindeki kıyafetlerin dikimi Bandırma ve Bursa Açık Cezaevi İşyurtları’nda yapılacak

Sanıklara tek tip kıyafet giydirilmesi yönünde karar sonuçlanırsa işyurtlarındaki mahkumlarca üretilecek badem kurusu rengindeki yaklaşık 50 bin kıyafet, FETÖ sanıklarının bulunduğu cezaevlerine gönderilecek. Bandırma ve Bursa Açık Cezaevi İşyurtlarındaki tekstil atölyelerinde dikimi yapılması planlanan söz konusu kıyafetlerin modellerinin deneme amacıyla dikimine başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz 2016’da darbe girişiminin birinci yılı kapsamında düzenlenen anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, sanıkların mahkemede ABD’nin Guantanamo’da sanıklara giydirdiği kıyafetler gibi tek tip elbise giymelerini gündeme getirmişti. O tarihte Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ da tutuklu yargılanan sanıklara tek tip kıyafet önerisine ilişkin “Şimdi bir adım atacağız. Kapsamı daha henüz kesinleştirmedik. Şu anda çalışmamız sürüyor” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.