Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sierra Leone’de toprak kayması: En az 200 ölü

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’nin başkenti Freetown yakınlarında toprak kayması meydana geldi. Aşırı yağışların tetiklemesiyle oluşan toprak kaymasında 200’den fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Sierra Leone Cumhurbaşkanı Yardımcısı Victor Foh, bugün sabah saatlerinde meydana gelen toprak kaymasında yüzlerce kişinin ölmüş olabileceğini söylerken, “büyük bir felaketle karşı karşıyayız” dedi. Heyelanın sabah insanların uyuduğu çok erken saatlerde meydana gelmesinin can kaybı sayısını artırdığı tahmin ediliyor.

AFP Ajansı, yerel kaynaklara dayanarak en az 180 olarak duyururken Associated Press Ajansı ise 200 kişinin cesedine ulaşıldığını açıkladı. Bölgede kurtarma çalışmaları devam ediyor.

sierra leone

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.