Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şanlıurfa’da Suriyeli iki gazeteciyi öldüren IŞİD’li iki yıl sonra yakalandı

İki yıl önce Şanlıurfa’da Arapça yayın yapan Ayn Vatan Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Abdulkadir ile muhabir Faris Hammadi’yi öldüren IŞİD’li Muaz El A., cinayetten sonra kaçtığı Suriye’den tekrar Türkiye’ye geldiği tespit edilince yakalandı ve tutuklandı. Cinayetle ilgili başka IŞİD mensuplarının da arandığı bildirildi.

rakka
(Ayn Vatan Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Abdulkadir ile muhabir Faris Hammadi)

Ne olmuştu?

Özgür Suriye Ordusu’na yakın oldukları öne sürülen Yazıişleri Müdürü İbrahim Abdulkadir ile muhabir Faris Hammadi, merkez Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nde kiraladıkları evde birlikte kalmaya başladı. İddiaya göre IŞİD’e karşı yazılar yazan iki gazeteci, IŞİD militanlarından tehdit aldı ancak polise başvurmadı. Hem Suriye Devleti hem de IŞİD karşıtı olan “Rakka Sessizce Katlediliyor” isimli gazeteciler grubu üyesi oldukları belirtilen İbrahim Abdulkadir ve Faris Hammadi için IŞİD infaz emri verdi. 29 Ekim 2015’te Abdulkadir ile Hammadi evlerinde boğazları kesilerek öldürüldü.

IŞİD’in Avrupa eylemleri organizatörü İstanbul’da yakalandı

Diğer yandan İnterpol tarafından üç yıldır aranan IŞİD’in Avrupa’daki eylemlerinin organizatörü olan Belçika vatandaşı Mehdi A. eylem planı için geldiği İstanbul’da yakalandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2014 yılında eşi ve bir çocuğuyla Suriye’ye giderek IŞİD’e katılan Belçika vatandaşı Mehdi A.’nın sansasyonel bir eylem için İstanbul’a geldiğini belirledi. Mehdi A.’nın yakalanmamak için hiçbir IŞİD hücresiyle iletişime geçmeyerek, Arap kökenli, legal işlerle uğraşan kişilerle tanışarak onların bulunduğu Fatih’teki bir evde kaldığı belirlendi. Yerinin belirlenmesinden sonra Mehdi A. yakalandı. Mehdi A.’nın, IŞİD’in Fransızca konuşan militanlarından sorumlu olduğu, 2014 yılından beri Belçika ve İnterpol tarafından arandığı ve Avrupa’da IŞİD’in düzenlediği kanlı eylemlerle bağlantılı olduğu ileri sürülüyor. Mehdi A.’nın adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Belçika’ya iade edileceği öğrenildi.

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.