Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çinli Rambo hasılat rekoruna koşuyor

“Wolf Warrior 2” Çin sinemasında rekor kırdı, küresel hasılat rekoru kıran ilk Çin filmi oldu.

Temmuz ayı sonunda vizyona giren “Wolf Warrior” serisinin 2. Filmi, Çin sinemasında 3 hafta içinde 722 milyon dolarlık gişe hasılatı yakaladı. Çin sinemasının en iyi hasılat yapan filmi olan “Wolf Warrior 2” dünyanın çeşitli yerlerinde de vizyona girdi.

16244076_1343031972383686_850285347_n

Yayın tarihinden bugüne yakaladığı gişe hasılatı başarısıyla, ilk kez Hollywood dışı bir yapım küresel hasılat rekorları listesinde ilk 100’e girdi. 99.sırada kendisine yer bulan film ilerleyen günlerde daha da yükselmesi bekleniyor. Serinin ilk filmi  Wolf Warrior, 89 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etmişti. İkinci filmle hasılatını 8 kat arttırmış oldu.Serinin ilk filminin hasılatını 8 kat aşan film böylece, ‘Star Wars: Force Awakens’ın vizyona girdiği ilk 3 haftada elde ettiği gişe başarısını da aşmış oldu.

 

Jing Wu’nun yazıp yönetip üstelik başrolünde oynadığı seri, 2015 yılında ilk filmiyle Çin’de çok ses getiren bir yapım olmuştu. Jing Wu daha büyük bir bütçe ile 2017 yılında çektiği serinin 2.filmi ile küresel bir başarıya ulaşmış oldu. Wolf Warrior, klasik Hollywood senaryolarında olduğu gibi “tek adamın serüveni” olarak tabir edilen bir kurguya sahip macera/aksiyon filmi ve Çin vatanseverliğini ön planda tutuluyor. Leng Feng karakterinin yeni “Çinli Rambo” olarak görülmesine rağmen, sinemada Çinli bir kahraman vurgusu Çin Komünist  partisinden övgü almış.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.