Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Tekrar darbe girişimi olmasın” gerekçesiyle 10 gazeteci tahliye edilmedi

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya ayağıyla ilgili davada bugün tutuklu yargılanan 12 sanıktan ikisinin tahliyesine karar verildi. Mahkeme; aralarında müzisyen Atilla Taş ve gazeteci Murat Aksoy’un da bulunduğu diğer tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın bugünkü duruşmasında; savcının esas hakkındaki mütaalası açıklandı. Savcı “darbeye teşebbüsten” yargılanan sanıkların dosyasının, “örgüt üyeliğinden” yargılandıkları diğer davayla birleştirilmesini ve sanıkların kaçma şüphesinin varlığını nedeniyle tutukluluklarının devamını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti; savcının dava dosyalarının birleştirilmesi talebini kabul ederken, sanıklardan Cihan Acar ve Bünyamin Köseli’nin tahliyesine karar verdi. Mahkeme diğer tutuklu sanıkların ise darbe girişimi gibi olayların tekrarının yaşanmaması, kamu güvenliği ve milli menfaatlerin korunması bu süreçte mevcut delil durumu itibariyle adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını belirterek, tutukluluk hallerinin devam etmesi yönünde karar kıldı.

İddianamede, tüm sanıkların “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.