Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın anı kitabının yazarı: “Trump sonbaharda istifa edebilir”

Trump’ın 1987 yılında yayımlanan ve çok satan “The Art of The Deal” adlı kitabının “hayalet yazarı” olan Tony Schwartz’dan çok ilginç bir iddia geldi. Schwartz, Trump’ın sonbaharda idtifa edeceğini iddia etti.

Schwartz Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Cumhuriyetçi Parti’nin seçim kampanyası ekibiyle Rusya arasındaki bağlara ilişkin soruşturmanın bitmesinden önce Trump’ın istifa edeceğini öne sürdü.

Schwartz’ın paylaşımı şöyle:

“Trump’ın başkanlığı fiilen bitti. Yıl sonuna kadar görevde kalırsa şaşarım. Sonbaharda ya da daha öncesinde istifa edebilir”

“Etrafındaki çember ışık hızıyla daralıyor. Trump istifa edecek ve Mueller ile Kongre ona seçenek bırakmadan zafer ilan edecek”

Bu tweetlerinden sonra gelen sorulara cevaben Schwartz, Trump’ın Rusya soruşturmasında dokunulmazlık karşılığında istifa etme yönünde bir anlaşma yapacağını ileri sürdü. Schwartz, “Rusya meselesi çok büyüyecek. [Trump] hapse girmek istemiyor” dedi.

Muhalifleri baskıya devam etmeye çağıran Schwartz şunları paylaştı: “Trump yalnız bırakılmalı. Her gün direniş. Sonu yakın ancak baskı yüksek seviyede tutulmalı”

İddiaları dile getiren Schwartz, Trump’ı yakından tanıyan bir isim

Trump’ın çok satan kitaplar listesine giren anı kitabı için Tony Schwartz, milyarder iş adamı Trump’la 18 ay geçirmişti.

(Trump’ın anı kitabının yazarı Tony Schwartz)

Öte yandan, Schwartz geçen yıl seçim kampanyası sırasında The New Yorker dergisine konuşmuş, Trump ile iş ilişkisinden dolayı pişman olduğunu söylemişti. Schwartz, “Trump’a daha geniş bir ilgiye neden olduğum ve onun olduğundan daha çekici görünmesine katkı sağladığım için derin bir pişmanlık duyuyorum” demişti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.