Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mesud Barzani: “Bağdat’la her yolu denedik, olmadı; bağımsızlık referandumu ertelenmeyecek”

Haber sitesi Rudaw’da yer alan habere göre, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Erbil’deki Saad Abdullah Konferans Salonu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Barzani burada, Bağdat’la her yolu denediklerini fakat anlaşma zemininin bozulduğunu söyledi. “Önümüzde iki seçenek var: Ayrılmak ya da Bağdat tahakkümünü kabul etmek” diyen Barzani, referandumun ertelenmeyeceğini söyledi. Bilindiği gibi ABD Dışişleri Başkanı Rex Tillerson, Barzani’yi arayarak 25 Eylül’de yapılması öngörülen referandumun ertelenmesini istemişti.

Barzani: “Kürt Devleti değil; Kürdistan Devleti”

Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın kendisine “Ömrüm Kürt devletini görmeye yetecek” dediğini hatırlatan Barzani, aynı zamanda demokratik bir devlet kurmak istediklerini de sözlerine ekledi. “Bir Kürt ulus-devleti inşa etmiyoruz. Demokratik, çoğulcu ve farklı kesimleri kapsayan bir vatandaşlığı olacak” diyen Barzani, kurulacak devletin bir “Kürt Devleti” değil; “Kürdistan Devleti” olacağının da altını çizdi.

16 Ağustos’ta Suudi Okaz Gazetesi’ne verdiği mülakatta da Barzani, cumhurbaşkanlığı için aday olmayacağını ve ailesinden kimseyi aday göstermeyeceğini söylemişti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.