Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Trump’ı savunmadı: “Başkan kendi adına konuşuyor”

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Başkan Donald Trump’ın medyayı hedef alan sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Trump, Charlottesville’deki şiddet olaylarının ardından düzenlediği mitingde medyayı “nefret gruplarının propagandasını yapmak” ve “ülkeyi bölmeye çalışmakla” suçlamıştı.

Fox News kanalında katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili soruyu yanıtlayan Tillerson, hükümetin basın özgürlüğünü tehdit etmesinin söz konusu olmayacağını savundu:

“Hiçkimsenin Amerikan halkının değerlerinden şüphe duyduğunu sanmıyorum. Amerikan hükümetinin ya da hükümet kurumlarının bu değerleri savunmaya yönelik taahhütlerinden de şüphe duyulmamalı.”

Programın sunucusunun “Peki ya Başkan’ın değerleri?” diye sorması üzerineyse, Trump’ı savunmayan Tillerson, “Sayın Başkan kendi adına konuştu” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=qAUBdVbvBNo

Charlottesville’de ırkçı grupların gösterileriyle patlak veren şiddet olaylarında ırkçılık karşıtı bir kişi yaşamını yitirmişti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.