Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Veli Saçılık: “Nuriye ve Semih’in avukatlarının gözaltına alınması mahkeme heyetine mesajdır”

KHK ile ihraç edilen ve 189 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılandığı davanın ilk duruşması yarın Ankara Adliyesinde görülecek. 23 Mayıs’ta tutuklanan Nuriye ve Semih’e destek olmak için Yüksel Caddesi’nde eylemlerine devam eden Veli Saçılık avukatların duruşmadan 2 gün önce gözaltına alınmasının mahkeme heyetine mesaj olduğunu söylerken, “Tekerlekli sandalyeyle getirilebilirlerse kendileri hazırlar ve kendilerini ifade etmek istiyorlar” dedi. 

Nuriye ve Semih’in yargılandığı davanın ilk duruşması yarın Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Haklarında hazırlanan iddianame 25 sayfadan oluşuyor. 189 gündür açlık grevinde olan iki eğitimci 23 Mayıs’ta tutuklanmıştı. O tarihten itibaren Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu’nda tutuluyorlar.

Nuriye ve Semih’e destek için Ankara Yüksel Caddesi’nde her gün eylem yapan Veli Saçılık, iki eğitimcinin sağlık durumlarının oldukça kötü olduğunu vurguladı ve “Avukatlarımızın tutuklanması ortada bir yargılama değil de infaz olduğunu gösteriyor. Bu yolla polis tarafından mahkeme heyetine ‘ayağınızı denk alın’ mesajı veriliyor. Beklentim normalde tahliye edilmeleri ancak gelinen noktada avukatların gözaltına alınması tahliye çıkmayacağını düşündürtüyor” diye konuştu.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.