Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuriye Gülmen yoğun bakıma kaldırıldı

202 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen duruşmaya iki gün kala dün gece saatlerinde Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Gülmen’e burada müdahale edilirken daha sonra kaldığı hastane odasından çıkarılarak yoğun bakım servisine alındı.

Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça Gülmen’in hastaneye kaldırılmasının sebebinin mahkemeye çıkarmamak olduğunu belirtti ve olayı şöyle anlattı:

“Nuriye, refakatçisi kardeşi Beyza Gülmen ile kitap okuyormuş. Gece saat 02.00’da dışarıdan ses duymuşlar. Nuriye, Beyza’ya ‘Dışarı bakar mısın, ne oluyor’ diye sormuş. Beyza ise cezaevi hastanesinin önünde çok sayıda gardiyan, hastane personeli ve doktorları gördüğünü söylemiş. Hepsi daha sonra odaya gelmiş ve ‘seni götüreceğiz, yoğun bakıma yatıracağız’ demişler. Nuriye, böyle bir talebinin olmadığını ve iyi olduğunu belirtmiş. ‘Son günlerde çok uyuyorsun’ dedikten sonra Beyza’yı zorla odadan çıkarmışlar ve Nuriye’yi sedyeye yatırmışlar. Nuriye’yi geceden bu yana ne kardeşi ne de avukatı görebiliyor. Bilinci açık şu anda müdahale söz konusu değil ancak yaşananlar gerçekten korkunç. Yapılanın tek nedeni, Nuriye’yi yoğun bakımda diye mahkemeye çıkarmamak. Açlık grevindeki bir insana yoğun bakımda bir şey yapılamaz ya da her an müdahale etmek istiyorlar”

Avukatlar tarafından yapılan açıklamada ise  “Nuriye Gülmen’in hastaneye kaldırılmasının anlamı açıktır. Zorla müdahale hukuka, ahlaka, insan haklarına aykırıdır” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.