Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TSK kontrolündeki güçler İdlip’te (video)

Dün geceden itibaren Reyhanlı sınırında güvenlik tedbiri alan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı güvenlik güçleri ve desteklediği gruplar sınırı geçerek İdlip’e girdi. 

Sabah saatlerinde de Suriye sınırındaki karakoldan, TSK tarafından Özgür Suriye Ordusu’na destek amaçlı İdlip’e top atışları yapılmıştı. İdlip’in, Reyhanlı’ya karayolu ile 45, kuş uçuşu 38 kilometre uzaklıkta olduğu söylendi.

Bölgeye ayrıca fırtına obüslerinin yanı sıra tanklar ve iş makineleri de getirilmiş durumda. Ayrıca karşı taraftan gelebilecek roket, havan saldırılarına karşı hava savunma sistemi de kuruldu.

Reuters’e konuşan Tahrir’uş Şam militanları ise “Sınırı kontrol ederek Türk güçlerinin veya rakip silahlı isyancıların İdlip’e girişini engellemeyi amaçlıyoruz” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.