Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Dışişleri Sözcüsü: “Büyükelçi Bass ile gurur duyuyoruz, vize kararını Beyaz Saray ile koordinasyon içinde biz aldık”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Washington’da düzenlediği bugünkü basın toplantısında, Ankara Büyükelçisi John Bass’ı “ülkenin en iyi diplomatlarından biri” olarak tanımladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iddialarının aksine, Türkiye’deki konsolosluklarda göçmen olmayan vize başvurularının askıya alınması kararının Dışişleri Bakanlığı tarafından, Beyaz Saray ile koordineli bir şekilde alındığını söyledi. Bakanlık olarak Türk yetkililerle temas içinde olduklarını söyleyen Sözcü Nauert, her iki ülkenin dışişleri bakanlarının konuyla ilgili herhangi bir görüşme yapmadıklarını da ekledi.
“Büyükelçi Bass’ın Türkiye’de görev yapmasından gurur duyuyoruz… Kendisi sahip olduğumuz en iyi diplomatlardan biridir. Bu karar, Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray ile koordinasyon içinde alınmıştır” diyen Nauert, konsolosluk çalışanlarının tutuklanmasını “rahatsız edici” bulduklarını, Türk hükümetinin neden böyle bir adım atmış olduğuyla ilgili bazı soru işaretlerinin bulunduğunu belirtti.
Eylül 2014’ten beri ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği görevini üstlenen John Bass, yakın bir zamanda Türkiye’den ayrılıp yeni görev yeri olan Afganistan’ın başkenti Kabil’e gidecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.