Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BM Vampir söylentisinin yayıldığı ve 5 kişinin öldürüldüğü Malavi’nin güneyinden çekiliyor

Birleşmiş Milletler Vampir söylentisinin yayıldığı ve çeteler tarafından söylenti sebebiyle 5  kişinin öldürüldüğü Malavi’nin güney ilçelerinden personelini çekme kararı aldı.

Büyücülük, cadılık, vampir gibi söylentiler bir çok uluslararası yardım kuruluşunun ve STK’nın çalıştığı Malavi kırsalında oldukça yaygın. Vampir söylentileri ile ilgili şiddet olayları ise 2002 yılında başlamış.

Birlemiş Milletler Güvenlik ve Emniyet Dairesi tarafından yayınlanan raporda, Phalombe ve Mulanje adındaki ilçelerde, “Bölgede kan emme ve vampirlerin varlığına dair anlatılan hikayelerden oldukça etkilendiği” belirtilmiş. Eylül ayından bu yana 5 kişinin öldüğünü aktaran rapora göre, kırsal bölgede vampir avından olan çetelerin yol kesip barikatlar kurduğunu yaşananların güvenlik endişelerini arttırmış. Raporda, vampir söylentilerinin neyden kaynaklandığı bilinmediği halde, Mozambik’ten gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Ekran Resmi 2017-10-10 13.25.11

Birleşmiş Milletler Koordinatörü Florance Rolle, yaptığı açıklamada, bazı BM çalışanlarının bölgeden ayrılmalarına rağmen, bazı çalışanların ise bölgeyi yakından takip etmeye ve çalışmaya devam ettiklerini bildirdi. Kaç kişinin yaşanan durumdan etkilendiğini bilmediklerini de söyleyen Rolle, olaylardan etkilenen BM çalışanlarının sahaya geri dönmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Malavi Cumhurbaşkanı Peter Mutharika, raporun “tedirgin edici ve üzücü” olduğunu söyledi. Yaşanan gelişmelerin Cumhurbaşkanlığı ve hükümet adına endişe verici olduğunu ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.