Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı, bağımsızlık ilanını görüşmek için toplanan parlamentodan süreci askıya almalarını istedi

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, bağımsızlık ilanını görüşmek üzere toplanan parlamentodan süreci askıya almalarını istedi.

Katalonya Parlamentosu’nun oturumunun açılışında bir konuşma yapan Puigdemont, İspanya hükümeti ile diyaloga şans verilebilmesi için bağımsızlık ilanının ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Puigdemont, “Sandıktan bağımsızlığa ‘Evet’ çıktı. Halkın Katalonya’nın bağımsız bir devlet olması yönünde ortaya koyduğu iradesinin tecelli etmesini istiyorum. Referandum sonuçlarıyla Katalonya bağımsızlık ilan etme hakkını kazandı” dedi.

Katalonya’da 1 Ekim’de düzenlenen referandumda, oylamaya katılan halkın yüzde 90’ı bağımsızlık yönünde oy kullanmıştı.

İspanya ise polisin sert müdahalesi ile engellemeye çalıştığı bu referandumu yasadışı olarak nitelendirmişti.

İspanyol hükümeti, geçtiğimiz hafta Katalonya’nın özerliğini askıya alma tehdidinde de bulunmuştu. Bu tehdide aldırış etmeyen Katalan lideri hakkında bugün de gözaltı kararı çıkmıştı.

Puigdemont konuşmasında, Katalonya ve İspanya arasındaki sorunun barışçıl yollarla çözüme kavuşturulmasını umduğunu ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.