Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ampute sporculara yönelik ödül yönetmeliğinde değişiklik

Yönetmelikteki hükümler yüzünden Ampute futbolcuların kazandıkları Avrupa Şampiyonluğu’na rağmen, ödül alamayacakları gündeme gelmişti. Spor Bakanlığı ve Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu yönetmeliği inceledi ve sporcuların ödül almasını sağlayacak kararı yürürlüğe soktu.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu, 4 Temmuz 2004 tarih ve 25522 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Özerk Federasyonları Çerçeve Statüsü ile spor hizmet ve faaliyetlerinde üstün başarı gösterenlerin ödüllendirilmesi kararına uygun olarak; “başarılı sporculara veya takımlara, yönetmeliklere uymasa da ödül verilebilir” maddesini yürürlüğe soktu.

Bu sayede Ampute Erkek Futbol takımı oyuncuları 75 Cumhuriyet altını ödül alacaklar.

10 Ekim tarihinde Medyascope tv konuyla ilgili özel yayınında spor hukuku uzmanı avukat Mert Yaşar, Egemen Gök’ün sorularını yanıtlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.