Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dış politika danışmanı Papadopoulos’un itirafçı olması, Trump’ı da yakacak mı?

ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası sırasında dış politika danışmanlığını yapan George Papadopoulos’un, Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesini soruşturan FBI eski Başkanı Robert Mueller ile işbirliği içerisinde olduğu ve soruşturma kapsamında savcılara bilgi ve ifade verdiği ortaya çıktı.

Bugün ortaya çıkan ve Özel Savcı Robert Mueller’in imzasını taşıyan mahkeme belgelerine göre Papadopoulos, 27 Temmuz 2017 tarihinde Dulles Uluslararası Havalimanı’na geldiğinde tutuklanmış ve tutuklanmasının ardından hükümet yetkilileriyle defalarca görüşen Papadopoulos bilgi vermiş ve soruları yanıtlamış.

papa

 

Bugün de FBI’a yalan ifade vermekle itham edildi. Kremlin’e yakın olduğu bir bilinen bir profesörle yaptığı görüşmeler hakkında FBI’a yalan ifade vermiş olmakla suçlanan Papadopoulos’un söz konusu profesörle Hillary Clinton’un “binlerce e-postası” hakkında görüştüğü iddia ediliyor. Papadopoulos’a yöneltilen suçlama, Trump’ın eski kampanya başkanı Paul Manafort’un teslim olması sonrasında Washington’ı daha da hareketlendirdi.

Reza Zarrab aleyhindeki iddianameyi hazırlayan ve Mart ayında Trump tarafından görevden alınan New York Güney Bölgesi eski Başsavcısı Preet Bharara da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Görünen o ki; Özel Savcı Mueller’in işbirliği yapan bir tanığı var: George Papadopoulos. Bu önemli fakat ne kadar önemli olduğunu zaman gösterecek” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.