Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kitaplar olmasaydı ne olurduk? Ödüllü animasyon film “Böcekkep” cevaplıyor

Ya kitaplar olmasaydı? Meksikalı yönetmen Pablo Calvillo, çektiği kısa animasyon filmde ürkütücü bir yanıt veriyor bu soruya. Franz Kafka’nın Türkçe’ye “Dönüşüm”, İngilizce’ye ise “Böcek” olarak çevrilen ünlü romanından esinle, mürekkep ve böcek kelimesini birleştirerek “Böcekkep” olarak Türkçeleştirebileceğimiz “Inksect” adlı filmin sinopsisi şöyle:

Kitapların yasaklanıp, fosil yakıtların tükendiği distopik bir dünyayı yöneten şirketler, enerji elde etmek için bütün kitapları toplatıp yakarlar.  Ama New York’ta kendilerine “Böcekkep” diyen bir grup eski bilim insanı, yazar ve sanatçı kitapların varlığını unutmamışlardır ve canları pahasına kurtarmaya çalışırlar. Anlatılan; içlerinden Pikes adlı birinin, kitaplar kadar önemli iki şeyi, mürekkep ve kağıdı keşfetmesinin hikayesidir.

Calvillo filminde sadece Kafka’ya değil, Edgar Allan Poe’nun Kuzgun’una, Ray Bradbury’e ve daha pek çok edebiyat eserine selam duruyor. 2016 yılında Cannes Kısa Film Festivali’nde en iyi deneysel film ödülünü alan bu filmi Türkçe altyazılı olarak sizlerle paylaşıyoruz.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.