Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York’ta kamyon bisiklet yoluna daldı: En az 8 ölü, zanlı Özbekistan asıllı Sayfullo Saipov

Salı günü öğleden sonra New York’ta, Aşağı Manhattan’da Hudson nehri kıyısında bir bisiklet yoluna giren kamyon çok sayıda kişiyi çiğnedi. Yetkililerin şu ana kadar açıkladığı bilgilere göre en az 8 kişi öldü, çok sayıda yaralı var. Yaralılar arasında iki çocuğun da bulunduğu bildirildi.
Ölenlerden beşi, lise mezuniyetlerinin 30. yılını kutlamak için New York’a gezi düzenleyen Arjantin vatandaşları Hernán Mendoza, Diego Angelini, Alejandro Pagnucco, Ariel Erlij ve Hernán Ferruchi. Gruptan Martín Ludovico Marro ise yaralandı. Belçikalı yetkililer de ölenlerden bir, yaralılardan üç kişinin Belçika vatandaşı olduğunu açıkladı.

Saldırganın olay anındaki görüntüsü
Saldırganın olay anındaki görüntüsü

Kamyon bir okul servis otobüsüne çarptıktan sonra durdu. New York Times’ın verdiği bilgilere göre, kamyondan çıkan şahıs paintball tüfeği ve bir başka sahte silahla etrafa ateş açıp “Allahuekber” diye bağırdıktan sonra polis memurları tarafından vuruldu. Bomba imha ekipleri dahil yüzlerce polisin yollandığı saldırının yaşandığı bölge trafiğe kapatıldı. Bir kişi gözaltına alındı.

Saldırgan yakalanmadan hemen önce kamyonun yanında
Saldırgan yakalanmadan hemen önce kamyonun yanında

Okul servisindeki öğrenciler Home Depot adlı şirketten kiralandığı anlaşılan kamyondaki bir kişinin dışarıya ateş açtığını, daha sonra kamyonun dönerek otobüslerine çarptığını söyledi.

Sayfullo Saipov
Sayfullo Saipov

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio basın mensuplarına yaptığı açıklamada olayı bir terör saldırısı olarak nitelendirdi. Failin 29 yaşındaki Sayfullo Habibullaevic Saipov olduğu söyleniyor. 2010 yılında Özbekistan’dan gelen Saipov’un yeşil kart sahibi olduğu belirtildi. Saipov’un Florida’nın Tampa şehrinde yaşadığı açıklandı. Kamyonu da Florida’dan önce bir süre yaşamış olduğu New Jersey eyaletinden kiralamış. Amerikan medyasına göre Saipov bir süredir iç istihbarat birimlerinin şüpheliler listesindeymiş. New York Times’a konuşan iki emniyet mensubunun verdiği bilgilere göre Saipov’un durumu ağır.

Saldırgan yakalandıktan sonra
Saldırgan yakalandıktan sonra

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.