Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan’da ikinci dalga tutuklamalar

Suudi Arabistan’da “yolsuzlukla mücadele kapsamında” ikinci dalga tutuklamalar başladı. Reuters haber ajansına göre ikinci dalgada tutuklananlar arasında Veliaht Prens Muhammed Bin Salman’ın yakın ailesinden isimler de var. İkinci dalgada tutuklananlara arasında 2011’de hayatını kaybeden Savunma Bakanı Prens Sultan bin Abdülaziz’in ailesinden isimler de bulunuyor.

İlk tutuklamaların ardından Suudi bankaları en az 1.200 hesabı dondurdu ve dondurulan hesap sayısı artıyor. Suudi Arabistan’da ilk dalga tutuklamalarda görevdeki dört bakan 34 eski bakan ve 11 prens ile birlikte kraliyet muhafızları komutanı tutuklanmıştı.

Veliaht Prens: İran’ın girişimlerini savaş ilanı olarak değerlendirebiliriz

Tutuklama operasyonları sürerken veliaht prens Muhammed Bin Salman, İran’ı Yemen’deki isyancıları silahla desteklemek ve askeri saldırganlıkla suçladı. Suudi Arabistan medyası, veliaht prens Salman’ın telefonda Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson’la görüşmesinde İran’ın bu girişimlerini savaş ilanı olarak değerlendirilebileceğini aktardı.

Cumartesi günü, Suudi Arabistan başkenti Riyad’a Yemen’den atılan bir füze son anda durdurulmuştu. Yemen’de Husi hareketini silahlandırdığı iddialarını reddeden İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif ise Muhammed bin Salman’ın sözlerini ”tehlikeli” olarak niteledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.