Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökçek’in halefi Mustafa Tuna: “Ankapark’ı bitirdik diyelim, asıl sorun kim işletecek?”

Eski Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Melih Gökçek’in her zaman övünerek anlattığı Ankapark projesi yeni başkan Mustafa Tuna’nın sıkıntısı oldu. Hürriyet Gazetesi’ne konuşan Tuna, projeye şimdiye kadar 2 milyar lira harcandığını söyledi. Tuna projeye ilişkin sıkıntıları şöyle anlattı:

“Bazı mallar Çin’den gelmiş, bazıları İtalya’dan gelmiş. Farklı imalatlardan dolayı tek elden yapılmamasının nedeni de bu galiba. Hadi bitirdik diyelim, asıl soru kim işletecek. Şu anda 300 personel çalışıyor. Faaliyete geçtiği zaman bu rakamın en az 10 katına çıkması gerek. Melih Bey de işletmecilerle ilgili bir takım görüşmeleri olduğunu söylüyordu. Şu an için bir şey görünmüyor.”

Ankapark, Melih Gökçek’in sosyal medya hesaplarında sık sık övünerek bahsettiği köşe yazarlarını davet edip tanıttığı bir eğlence yeri. Gökçek, Ankapark’a yönelik eleştirilere sert ifadelerle yanıt veriyordu.

 

Yeni başkan Mustafa Tuna işletmeci arayışında olduklarını söylüyor:

“Geçen, Çin Büyükelçisi geldi, konuştuk. O da birilerini göndermiş, firmaların yetkilileri gelecekmiş. Adamlar gelirse ve işletirse alın buyurun deriz. Adamlar bakacaklar edecekler. Ondan sonra, biz burayı şu şekilde yürütürüz derlerse, biz de ona göre hay hay deriz. Yok bize yaramaz derlerse ve kimse de talip olmazsa Keçiören’deki kule gibi vatandaşa sorarız.

Tuna gerekirse ne yapılacağı konusunda halka danışabileceklerini söyledi:

“Ankapark ile ilgili de bir anket yaparız. Bu kadar harcanmış, durumu bu, taliplisi yok, ne diyorsunuz deriz. Böyle dursun mu sorarız.”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.