Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBC’nin sunucusu “uygunsuz cinsel davranış” nedeniyle kovuldu

ABD televizyonu NBC, hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle sabah haberleri sunucusu Matt Lauer’in işine son verdi. NBC grubunun yöneticisi Andrew Lack, bugün kanal çalışanlarına gönderdiği mesajda “Pazartesi akşamı, Matt Lauer’in iş yerindeki uygunsuz davranışlarına dair bir iş arkadaşımızdan kapsamlı bir şikayet aldık. Söz konusu iddiaların ciddi bir şekilde değerlendirilmesi sonucunda şirketimizin standartlarının açıkça ihlal edildiğini tespit ettik ve bunun sonucunda, Lauer’in görevini sonlandırma kararı aldık” dedi.

Lauer ile birlikte sabah haberlerini sunan Savannah Guthrie, bu sabahki haber programında olayı duyurdu. Açıklama yaparken gözleri dolan Guthrie, “Söyleyebileceğimiz tek şey kalbimizin kırıldığı, kalbim kırıldı” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=fBoXdBz8qVI

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Wow, Matt Lauer ‘işyerinde uygunsuz cinsel davranış’ nedeniyle NBC’den kovuldu. Peki, NBC & Comcast’ın üst düzey yöneticileri bu kadar Yalan Haber yayınlamaktan ne zaman kovulacak? Andy Lack’in geçmişini kontrol edin!” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.