Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, İngiliz ırkçının İslam karşıtı videolarını paylaştı

ABD Başkanı Donald Trump, İngiliz ırkçı siyasetçi Jayda Fransen’in Twitter’da paylaştığı İslam karşıtı üç videoyu Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

İngiltere’nin aşırı sağcı Britain First (Önce Britanya) grubunun başkan yardımcısı Fransen, daha önce bazı dini grupları taciz etme suçundan hüküm giymişti.

Trump’ın paylaştığı üç videonun ilkinde “İslamcı grup genç bir çocuğu çatıdan itiyor ve ölümüne dövüyor” yazıyor.

https://twitter.com/JaydaBF/status/935775552102981633

İkinci videoda ise “Müslüman, Meryem Ana heykelini parçalıyor” yazıyor.

https://twitter.com/JaydaBF/status/935805606447013888

Üçüncü video ise iki genç çocuğun kavga videosu. Videonun üzerindeyse “Müslüman göçmen, koltuk değnekli Hollandalı çocuğu dövüyor” yazıyor.

https://twitter.com/JaydaBF/status/935609305574903812

Trump’ın paylaşımından sonra Fransen, Twitter üzerinden şu paylaşımı yaptı: “AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ BAŞKANI DONALD TRUMP, JAYDA FRANSEN’İN TWITTER VİDEOLARINDAN ÜÇÜNÜ PAYLAŞTI! BU VİDEOLARI DONALD TRUMP’IN KENDİSİ PAYLAŞTI VE YAKLAŞIK 44 MİLYON TAKİPÇİSİ VAR! TANRI SENİ KUTSASIN TRUMP! TANRI AMERİKA’YI KUTSASIN!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.