Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adı Bahtiyar: Trump’ın hesabını askıya alan twitter çalışanı, genç bir Türkmüş; Almanya’da ortaya çıktı

2 Kasım 2017’de ABD Başkanı Donald Trump’ın twitter hesabının 11 dakikalığına askıya alınmasına neden olan kişiyi TecCrunch adlı Amerikan haber sitesi Almanya’da buldu: Bahtiyar Duysak.
Duysak, Almanya’da doğup büyümüş 20’li yaşlarında bir Türk. ABD’ye eğitim ve çalışma vizesiyle gitmiş. Twitter’in Trust and Safety (Güvenirlik ve Güvenlik) bölümünde, genellikle kullanıcı şikayetlerini takip eden biriminde kısa süreliğine çalışan Duysak, işinin son gününde Trump hesabıyla ilgili bir şikayet geldiğini ve yanlış bir şeye bastığını, saatler sonra çıkan haberlerden yanlış yaptığını fark ettiğini söylüyor.


Duysak neden konuşmaya karar verdiğiniyse şöyle anlatıyor: “Sıradan bir hayatım var ve onu sürdürmek istiyorum. Medyadan kaçmaktan bıktım. Herhangi bir suç veya günah işlemiş değilim. Ama kendimi Pablo Escobar gibi hissediyorum ve yavaş yavaş işler iyice bunaltıcı olmaya başladı.”
Teknoloji değil de finans sektöründe çalışmak istediğini belirten Duysak sözlerini şöyle bitiriyor: “Ama Twitter’ı seviyorum, Amerika’yı seviyorum!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.