Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Somali’de kadın çalışanlara tecavüzle suçlanan iki Türk işadamı ülkeyi terk etti

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki limanı işleten bir Türk şirketinde çalışan iki Türk yöneticinin, haklarındaki cinsel taciz ve tecavüz iddiaları nedeniyle ülkeyi terk ettikleri ileri sürüldü. Mogadişu’dan yayın yapan Dalsan Radyosu, iki Türk yöneticinin bir kadın çalışana tecavüz ederken çekilmiş olduğu söylenen bir video kaydına ulaştıklarını duyurdu. Radyoya konuşan ve videoyu çeken kişi ise, yine bu yöneticilerden biri tarafından cinsel ilişkiye zorlandığını iddia eden Somalili 20’li yaşlarda bir başka kadın işçi. Radyo Dalsan, konuyla ilgili yayınında, işletmede benzer tacizlere maruz kalan eski ve mevcut başka çalışanlarla da görüştüğünü ve bu iki yöneticinin haklarındaki iddiaların ayyuka çıkması üzerine ülkeyi terk ettiklerini duyurdu.

Mogadişu Limanı merkezi hükümetin düşmesinin ardından 1991’de kapanmış, 1992’de iç savaş nedeniyle ülkeye gönderilen BM Barış Gücü tarafından tekrar açılmış, onların da ülkeden ayrılmasıyla 1995’te yeniden kapanmıştı. Somali’nin güneyinde kontrolü elinde bulunduran İslami Mahkemeler Birliği tarafından 2006’da yeniden açılan limanın işletme hakkı ise 2013 yılında bir Türk şirketine 20 yıllığına devredilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.