Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turgut Tarhanlı: “İnsan haklarının korunmasına ilişkin anlaşmalar ve hükümler mütekabiliyet esasının dışındadır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretinde yaşanan polemikle gündeme gelen Lozan Anlaşması’nın revize edilmesi ve anlaşmada yer alan azınlık haklarıyla ilgili hükümlerin uygulanmasından doğan tartışmaları, İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve uluslararası hukuk uzmanı Prof.Dr. Turgut Tarhanlı Medyascope tv’ye değerlendirdi. “Uluslararası anlaşmalar değişmez diye bir şey yok. Ancak Lozan Anlaşması, savaşı sonladıran bir ‘barış’ anlaşmasıdır. Dolayısıyla bu anlaşmanın değişikliğini tartıştığınız zaman, aslında barışı tartışıyorsunuz anlamına gelir” diyen Tarhanlı, “insan haklarının korunmasına ilişkin anlaşma ve anlaşma hükümleri mütekabiliyet yani karşılıklılık esasının dışındadır” şeklinde konuştu.

Turgut Tarhanlı ile yaptığımız söyleşinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.