Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’de koalisyon, Esad yönetimini IŞİD’e göz yummakla suçladı

IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü Ryan Dillon’ın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, IŞİD karşıtı koalisyona dahil olan güçler ve eski adıyla Özgür Suriye Ordusu’nu oluşturan Mahavir El Tavra grubunun kuvvetleri, Suriye, Irak ve Ürdün sınırlarının kesiştiği noktadaki Tanf bölgesi yakınlarında 20 IŞİD’li teröristi öldürdü. Birçok IŞİD’li ise tutuklandı.
ışid5
Koalisyon operasyonlar direktörü Tümgeneral Jonathan Braga, Rusya ve Suriye’yi suçladığı açıklamasında, ”IŞİD’lilerin konvoyları bu ay ikinci kez rejimin kontrol ettiği topraklardan geçti. Bölgedeki Rusya’nın desteklediği, Suriye rejimine yakın güçlere rağmen IŞİD rejimin sınırlarını geçebiliyor ve tehdit oluşturabiliyor” dedi. Braga ayrıca, ”Koalisyon ve ortakları Suriye’de IŞİD’i zayıflatsa da umutsuz teröristler sivil halk için tehdit oluşturmayı sürdürüyor” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.