Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

OHAL Komisyonu 300’e yakın kişi hakkında karar verdi, kararlar arasında işe iade de var

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile meslekten men edilen kamu çalışanlarının başvurusunu inceleyen komisyon ilk kararlarını verdi. Habertürk’ün haberine göre 300 civarı dosya karara bağlandı. Kararlar arasında göreve iadeler de var ancak komisyon kaç kişinin göreve iade edildiğini kaç kişinin başvurusunun reddedildiğini açıklamadı.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun resmi açıklamasında,

“685 sayılı KHK ile kurulan OHAL İnceleme Komisyonu, dosyası tekemmül eden ve incelemesi tamamlanan başvurulara dair kararlarını vermiştir. Bu kararlar içinde kabul ve ret kararları bulunmaktadır. Komisyon kararları, 685 sayılı KHK’nın 10., 12/7/2017 tarihli ve 30122 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun Çalışmasına İlişkin Usul ve Esaslar Tebliği’nin 15’inci maddesinde belirtilen ilgili kurumlara bildirilecek ve bu kurumlar tarafından başvurucuya tebliğ edilecektir.” denildi.

Komisyon açıklamasında 22 Aralık 2017’ye kadar komisyona yapılan başvuru sayısının 103 bin 276 olduğunu da açıkladı. Başvuruları, aralarında hakim ve müfettişlerinde olduğu 190 kişinin karara bağlamak için çalıştığı da açıklamada yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.