Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Norveç İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı, hakkındaki cinsel taciz iddialarının ardından görevi bıraktı

Norveç’te, ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Trond Giske, dün, hakkındaki cinsel taciz iddialarının ardından liderlik görevinden çekildiğini açıkladı. Dün görevi bırakacağını doğrulayan Giske, Facebook hesabından yayınladığı açıklamada, görevi bırakmasının, hakkındaki suçlamalara cevap vermesi için bir fırsat olmasını umduğunu belirtti.

Daha önce kabinede birden fazla görevde bulunmuş olan Giske, geçtiğimiz günlerde, ‘uygunsuz davranışları’ nedeniyle özür dilemiş ancak taciz iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve temelsiz olduğunu savunmuştu.

Partinin lideri Jonas Gahr Stoere, konuyla ilgili olarak verdiği demeçte “Partiye gelen talepler ve olayın doğası nedeniyle, Trond Giske ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, kendisinin, süresiz olarak görevinden ayrılmasına karar verdik” ifadelerini kullandı.

Stoere, 21 Aralık’ta yaptığı açıklamada, birden fazla kadının, Giske’yi ‘istenmeyen cinsel yakınlaşmalarda bulunmakla’ suçladığını açıklamıştı.

Sosyal medyada #MeToo hasthag’iyle yayılan ve mağdurları, tacizcilerini ifşa etmeye çağıran hareket neticesinde, dünyanın dört bir yanında, aralarında ünlü isimlerin ve üst düzey politikacıların da  olduğu pek çok isim cinsel tacizle suçlanmıştı. Geçtiğimiz haftalarda da pek çok ülkede, aynı sebeplerle siyasetçilere ve politik figürlere yönelik görevden almalar olmuş, son olarak 19 Aralık’ta, Norveç’in komşusu Finlandiya’daki milliyetçi Fin Partisi’nin lideri, parlamentodaki bir vekile tacizde bulunduğu iddiaları üzerine görevini bırakmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.