Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’de petrol taşıyan tanker ile kargo gemisi çarpıştı: 32 mürettebat kayıp

Çin Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ülkenin doğusundaki Yangzı Nehri açıklarında Panama bandıralı The Sanchi adlı tanker, geçtiğimiz Cumartesi akşamı Hong Kong bandıralı Cf Crystal kargo gemisi ile çarpıştı. Kargo gemisi ABD’den Çin’e tahıl naklediyordu.

Açıklamaya göre kargo gemisindeki 21 kişi kurtarılırken, 136 bin ton İran petrolü taşıyan ve çarpışmanın etkisiyle yanmaya başlayan tankerdeki 30 İranlı ve iki Bangladeşli mürettebat halen kayıp.

Kazanın sebebi henüz belirlenmezken, Çin’den kaza mahalline arama kurtarma ve temizleme gemilerinin gönderildiği, Güney Kore’den de aramaya bir sahil güvenlik gemisi ve bir uçakla destek verildiği kaydedildi.

Reuters’in yayınladığı seyir verilerine göre yaklaşık 60 milyon dolarlık petrol taşıdığı tahmin edilen The Sanchi tankeri İran’ın Hark Adası’ndan Güney Kore’nin Daesan kentine gidiyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.