Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrailli Bedevi iki kadın, IŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandı

İsrail güvenlik güçleri, IŞİD adına bombalı saldırı hazırlığında oldukları iddiasıyla iki İsrail vatandaşı Bedevi kadını tutukladı.

i24 News sitesinde yer alan habere göre; İsrail güvenlik güçleri, İsrail vatandaşı iki Bedevi kadının, İsrail dışındaki IŞİD yöneticilerinden aldığı talimatla, yılbaşı öncesinde bombalı saldırı yapmak üzere hazırlık yaptıkları sırada yakalandıklarını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre; İsrail’in güneyindeki Negev bölgesinde yer alan, Bedeviler’in yaşadığı Lakiya köyünde, her ikisi de 19 yaşında olan Rahma el Assad ve Tasnin el Asad isimli kadınlar, geçtiğimiz Aralık ayında İsrail Güvenlik Birimi (ISA) ve İsrail Polisi’nin ortak operasyonuyla yakalandı.

Soruşturma sonucunda elde edilen bilgilere göre; talimatları İsrail dışındaki IŞİD yöneticilerinden alan söz konusu iki kadın, Ben Gurion Üniversitesi kampusunda bombalı bir eylem gerçekleştirmek için keşif çalışması yaptı ancak kampusun içine patlayıcı dolu bir valizle giremeyeceklerini anladılar. İki kadın ayrıca, çok sayıda Müslüman’ın da aynı bölgede bulunması ihtimali nedeniyle, Beersheba şehrinin merkezi otobüs terminalinde bir eylem yapmayı reddetti.

Öte yandan; terör eylemi planlamak, illegal bir örgüte katılmak, yabancı ajanlarla temasa geçmek gibi eylemlerle suçlanan kadınların soruşturmasına, Doğu Kudüs’te yaşayan 24 yaşındaki Ahmed ebu Ramila isimli bir kişi de dahil edildi. Ramila’nın, Tasnin el Asad ile evli olduğu, IŞİD yöneticileriyle temas halinde bulunduğu ancak bombalı eylem yapma teklifini, el Asad’ın baskısına rağmen reddettiği belirtildi. Suçlamalara muhatap olan üç kişinin de internette IŞİD’i öven paylaşımlar yaptığı ve IŞİD’in İsrail dışındaki yapılanmalarına katılmaya çalıştıkları da gelen bilgiler arasında.

Aralık 2017’de, sonradan Müslümanlığı seçen Belarus kökenli bir İsrailli, İsrail ordusunda askerlik görevini yaparken, Suriye’deki cihatçılara katılma planları yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.