Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson geri adım attı: “Suriye’de sınır gücü kurma niyetimiz yok”

ABD Dışileri Bakanı Rex Tillerson Kanada’nın Vancouver kentinde Kuzey Kore sorunuyla ilgili zirveden Washington’a dönüş yolunda gazetecilere Suriye’de herhangi bir sınır gücü kurma niyetleri olmadığını söyledi.

merlin_128899520_69700c83-4fe4-49df-85b4-1516bd8ae491-superJumbo

Bilindiği gibi, önce Ankara “ABD liderliğindeki Koalisyon, Suriye’de YPG ile birlikte bir ‘Kuzey Ordusu’ kuruyor” demiş ve Washington’u böyle bir adım atmamsı için uyarmıştı. Ardından Koalisyon sözcüsü Albay Thomas F. Veale, TheDefencePost.com’a yaptığı açıklamada toplam 30 bin kişilik, ama adı “Kuzey Ordusu” değil de “Suriye Sınır Güvenlik Güçleri” olan bir oluşumun çalışmalarını yürüttüklerini söylemişti.

Çarşamba günü, Milli Güvenlik Kurulu’nun, bu sorunun ana gündem maddesi olduğu toplantıyla aynı saatlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kanada’da ABD yöneticileriyle aynı konuyu görüştü. Sonuçta Amerikalı yetkililer geri adım attı.

Tillerson gazetecilere şöyle konuştu: “Tüm olup bitenler yanlış resmedildi, yanlış tasvie edildi. Bazı kişiler yanlış konuştu. Kesinlikle bir sınır güvenlik gücü kuruyor değiliz. Bazılarının yorumlarının böyle bir izlenim bırakmış olması talihsizliktir. Yaptığımız şey bu değil.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.