Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hrant Dink, katledilişinin 11. yılında Agos’un önünde anıldı

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink 11 önce vurulduğu yerde anıldı. Hrant’ın arkadaşları adına açıklamayı Av. Fethiye Çetin okurken, HDP Milletvekili Garo Paylan “11 yıl oldu Hrant’ı kaybedeli. Biz Hrant Dink’in cinayetiyle yüzleşemedik. Bu açıdan hepimiz özür dilemeliyiz ve mahcup hissetmeliyiz. Ben Hrant’ın bir arkadaşı olarak da kendimi mahcup hissediyorum” dedi.

Yayına Hazırlayanlar: Büşra Cebeci & Kerimcan Malaz

Paylan ayrıca dava süreciyle ilgili de “O gün de AKP iktidardaydı ancak AKP bırakın yüzleşmeyi pek çok aktörü terfi ettirdi” açıklamasını yaptı. Anma Hrant Dink’in 11 yıl önce katledildiği yerde Agos gazetesinin eski binası önünde düzenlendi. Anmaya HDP Milletvekili Garo Paylan, Levent Tüzel, CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Selina Doğan, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal katıldı.

Anmada sıkça“Hrant için adalet için”, “Faşizme inat kardeşimsin Hrant”, “Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı. Gazete binasının cephesine “Su çatlağını bulur Hrant” yazılı pankart asıldı. HDP Milletvekilleri Garo Paylan, Levent Tüzel ve Gülsüm Elvan Medyascope.tv’ye konuştu:

 

IMG_8600

IMG_8608

IMG_8616

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.