Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İştar Gözaydın karar duruşmasında beraat etti

Prof. İştar Gözaydın, 26 Aralık 2016’da Gediz Üniversitesi çalışanlarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Üç ayı aşkın süre tutuklu kalan Gözaydın, 30 Mart 2017 tahliye edilmişti.

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında hazırlanan iddianamede; ”şüphelinin alanında tanınan, ağırlığı olan, yurt içi ve yurt dışı akademik dünyada etkinliği olan bir kişi olduğu kuşkusuzdur. Örgüt şüphelinin kimliğini kullanarak kamuoyunda meşru ve legal görünmek, sempati toplamak, şüphelinin de tanındığı ortam ve camialarda etkinliğini arttırmak amacıyla şüpheliyi kendi bünyesi içine dahil etmek istemiş, şüphelinin akademik ününü ve etkinliğini kullanarak Gediz Üniversitesi’nde, Samanyolu TV ve Can Erzincan TV gibi televizyon kanallarında şüpheliyi ön plana çıkararak kamuoyundaki ağırlığını arttırmak istemiştir” ifadeleri yer alan Profesör Gözaydın, bugün İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında beraat etti.  

Mahkeme beraat gerekçesi olarak; ”değerlendirilen deliller sanığın suç içindeki durumu eylemin ortaya çıkma şekli birlikte ele alındığında sanığın atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığı” ifadelerine yer verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.