Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkanı yedinci kez Kemal Kılıçdaroğlu oldu

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonunda başladı. Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla Genel Başkan seçildi. Kurultayda ilk gün genel başkanlık, ikinci gün ise Parti Meclisi seçimleri yapılacak. Kurultayın ilk gününe mükerrer oy tartışması damga vurdu. 49 mükerrer oy sebebiyle Muharrem İnce’ye imza veren delege sayısı 115 olarak açıklandı. Ancak 1130 delegenin imzasını alan Kemal Kılıçdaroğlu’nun dilekçesiyle İnce’nin aday olmasına karar verildi.İnce karar sonrası “Ben lutufla aday olmam delegenin özgür oyuyla aday olurum” dedi.

Yayına Hazırlayanlar: Fırat Fıstık & Özgür Özdemir

Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Ümit Kocasakal genel başkan adaylığı için yeterli delege desteğini alamadılar. Muharrem İnce delgelerin imzası sonucu ilk olarak 165 imza topladı, daha sonra 2 delege imzasını çekti. 48 imzanın da mükerrer sayılması sonucu İnce, adaylık için gereken sayının altında kaldı. Ancak Divan Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kılıçdaroğlu’nun verdiği dilekçeyle mükerrer sayılan 49 oyun İnce tarafına yazılmasını kararlaştırdı. Böylelikle genel başkanlık seçimi iki aday arasında yapılacak.

Kılıçdaroğlu kurultayda yaptığı konuşmada “Adalet Yürüyüşü ile bir duvara geldik, şimdi o duvarı, tek adam rejimini yıkma zamanıdır, şimdi hak hukuk adalet deme zamanıdır” derken Muharrem İnce “Ben artık kazanan bir CHP istiyorum” diye konuşmasına başladı.

Salonda kurulan dev platformda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce eşleriyle birlikte yürüyerek alana giriş yaptı. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu salona girişi sırasında partililerden yoğun destek aldı. Kurultay adalet yürüyüşünü anlatan kısa filmle başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına Deniz Baykal ve Enis Berberoğlu’nu selamlayarak başladı ve “Açık ve net söylüyorum istediğiniz kadar baskı kurun istediğiniz kadar üzerimize gelin biz bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz, çünkü biz Kuvayı Milliyeciyiz” dedi.

Kılıçdaroğlu “Bu kurultay geldikleri gibi gidecek diyenlerin kurultayıdır, huzur ve barış isteyenlerin kurultayıdır. Sivas Kongresi’nin ruhunu taşıyor. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen herkesi kucaklayanların kurultayı. Kuvayi Milliyecilerin kurultayı. Zulmün karşısında dilsiz şeytan olmayanların kurultayı. Çocuklarımıza daha iyi gelecek vaad edenlerin kurultayı. Bu kurultay yoksulluğu yeneceğiz diyenlerin kurultayıdır.Yurtta barış, dünyada barış diyenlerin kurultayıdır. Terör örgütü ile aynı menzile yüreyenler, vatan toprağını terör örgütlerine teslim edip Süleyman Şah türbesini kaçıranlar, kendi vatanında vergi ödememek için man adasında 1 sterlin şirket kuranlar yoktur” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: “Yürürlükteki anayasa gayrı meşrudur”

Kılıçdaroğlu ayrıca Afrin operasyonunu milli mesele olarak gördüklerini söylerken Erdoğan’a ve hükümete derhal Suriye devleti ile diyalog kurma çağrısı yaptı. Yerel seçimlerde Bursa, Balıkesir, Manisa, Antalya, Ankara, İstanbul gibi yerleri alacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yoksulluğu 15 yıldır bitiremediler, size söz 1 yıl içerisinde yoksulluğu bu topraklarda tarihe gömeceğiz” dedi.

Muharrem İnce: “Yol ayrımındayız, artık kazanan bir CHP istiyorum”

Kurultayda söz alan CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce “Ben artık kazanan bir CHP istiyorum. Yol ayrımındayız, iki yol var: ya kazanacağız ya yok olacağız. Ey kurultay delegeleri, 80 milyona karşı sorumlusunuz” dedi. İnce, “Cumhuriyet gemisi karaya oturmak üzere son darbeyi vurmanın planlarını yapıyorlar. Bizi bir arada tutan bütün değerleri bir bir yok ediyorlar. Cumhuriyeti kuran parti cumhuriyeti kurtaracaktır. Artık direniş değil kazanma diyeceğiz” diye devam etti.

İnce aynı zamanda “CHP’de de tuzu kuru olanlar var. Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy vs. Nevşehir onları ilgilendirmiyor. 3-5 delege onların olunca yetiyor. Şanlıurfa ne olacak? Rize ne olacak? Soran yok. Ben memnun değilim ve itiraz ediyorum. Kim ne der diye siyaset yapılmaz, ilkeyle siyaset yapılır. Kimlik siyasetine asla düşmeyeceğiz” diye konuştu.

İnce şöyle devam etti: “Dokunulmazlıkların kaldırılması şimdi önüme çıksa yine hayır derim, Kürtlerle beraber görünmeyelim diye dokunulmazlığa evet dedi bu MYK bu yüzden bugün hepsinin değişmesi lazım, genel başkan olursam bütün MYK’yı sıfırlayacağım”

Delegelerden oy isteyen genel başkan adayı Muharrem İnce “Biz genel başkanı seviyoruz ama cumhuriyeti daha çok seviyoruz” dedi.

Salonda gençlik kolları, kadın kolları ve adalet temalı pankartlar dikkat çekerken, tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu için de “Bir gün mutlaka buluşacağız özgürlükte” pankartı asıldı. İlk gün adayların kesinleşmesinin ardından oylamaya geçilecek.

 

 

WhatsApp Image 2018-02-03 at 09.28.41

 

WhatsApp Image 2018-02-03 at 09.28.40

WhatsApp Image 2018-02-03 at 09.28.42

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.