Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris-VIII Üniversitesi bir haftadır mültecilere destek vermek isteyen öğrencilerin işgali altında

Fransa’nın Paris-VIII Üniversitesi’nin kullanılmayan bir bölümü mültecilere destek vermek isteyen öğrenciler ve kolektifler tarafından işgal edildii. Sokakta yaşayan mülteciler bu alana yerleştirildi. İşgalciler, Fransa’da son dönem sıkça tartışılan İçişleri Bakanı Gerard Collomb’un, sığınma talepleri reddedilen göçmenlerin Fransa’dan hızlıca sınır dışı edilmesini öngören yeni yasayı protesto ediyorlar.

işgal 2

Sert kış şartlarında mültecilerin sokaklarda zor durumda kalmalarını önlemek isteyen destekçiler insani yardım topluyorlar. Fransız Hükümeti, Calais ormanı olmak üzere, mültecilerin çadır kamplarını düzenli olarak boşaltıyor.

Fransa’ya göç eden sığınmacıların entegrasyonunu hızlandırmayı hedeflediğini ifade edilen ve sığınma talebi kabul edilmeyenlerin hızla sınır dışı etmek isteyen hükümetin tavrı eleştiriliyor. Ayrıca yasa başka bir Avrupa Birliği (AB) ülkesinde sığınma talebinde bulunanlarından da Fransa’dan çıkarılmasını kapsıyor.

Paris-VIII’den önce Lyon, Nantes ve Grenoble’de de göçmenler için işgaller yapıldı. 30 kadar çoğunlukla Sudanlı, Afgan ve Etiyopyalılar’dan oluşan göçmen, öğrencilerle iş birliği yapan kolektifler tarafından Paris’in kuzeyinde Saint Denis’de yer alan üniversite kampüsündeki A binasına yerleştirildi. İşgalciler sol yönelimiyle tanınan Paris-VIII’i öğretim üyelerinin ve öğrencilerin desteğini alabileceklerini düşündükleri için seçtiklerini ifade ediyorlar.

İşgalcilerin talepleri arasında çetin kış şartlarından mağdur olan göçmenlerin haklarına kavuşmaları ve barınma imkanı sağlanmaları bulunuyor. Destekçilerin arasında akademisyenler ve sanatçılar da yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.