Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya, devlet ilkokulunda Armani tasarımı 3000 TL’lik üniformayı tartışıyor

Tokyo’daki Taimei İlkokulu yöneticileri öğrencilerine üniforma olarak, İtalyan modacı Giorgio Armani tarafından tasarlanan ve bir seti 80 bin yen (yaklaşık 3 bin TL) tutarında kıyafetler seçince, ülkede büyük bir tartışma başladı.  Konuyla ilgili tepkiler üzerine, Japon  eğitim yetkilileri, okul yöneticilerinin kural ve üniforma belirlemekte özgür olduğunu, ancak bu durumda velilerin onayının alınmadığını açıkladı.

Aidiyet ve uyumluluğun önemli değerleri oluşturduğu Japonya’da ilk ve ortaöğretimde üniformalar hâlâ yaygın ancak üniforma giymek bir zorunluluk değil. 

 

Geçtiğimiz Kasım ayında üniforma seçimi için, velilere bir mektup yazan okul müdürü Toshitsugu Wada, Taimei İlkokulu’nun ülkenin en gözde semtlerinde Ginza bölgesinde bulunduğunu, ve bu üniformaların böyle bir okula yaraşır atmosferi yaratmak için seçildiğini söylemiş.

Çocuğu Nisan’da okula başlayacak olan velilerden biri ise “Şaşırdım ve neden böyle lüks bir markanın devlet okulu üniformalarını yapmak için seçildiğini merak ettim. Çocuklara pahalı şeylerin daha iyi olduğu fikrinin aşılanmasından rahatsız oldum” dedi.

Ekran Resmi 2018-02-09 12.47.28

Tokyo’nun lüks alışveriş bölgesi olan Ginza’da bulunan okul ile Giorgio Armani’nin Tokyo mağazasının arasında sadece  200 metre var. 

Taimei_Elementary_School_in_Ginza

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.