Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altan’lar ve Ilıcak davası karara çok yakın

Gazeteciler Mehmet ve Ahmet Altan ile Nazlı Ilıcak’ın aralarında bulunduğu 7 sanıklı davada bu hafta karar çıkması bekleniyor.

11 Aralık 2017 günü yapılan duruşmada savcı tutuklu sanıklar Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Yakup Şimşek, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Fevzi Yazıcı için “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemişti. Savcı, davanın tutuksuz tek sanığı, Tibet Murat Sanlıman için ise “örgüte üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla hapis cezası verilmesini talep etmişti.

İlk olarak 19-23 Haziran 2017 günü görülen dava 17 sanıkla başlamış firari 10 sanığın dosyasının ayrılması üzerine 7 sanık yargılanmıştı. Bugün (12 Şubat 2018) başlayan ve 16 Şubat’a kadar sürecek duruşmalarda mahkeme heyetinin sanıklar hakkındaki hükümlerini açıklaması bekleniyor.

Anayasa Mahkemesi Mehmet Altan için “hak ihlali var” demişti

11 Ocak 2018’de Anayasa Mahkemesi, Mehmet Altan ve “Zaman gazetesi” davasında tutuklu olarak yargılanan köşe yazarı Şahin Alpay için yapılmış olan bireysel başvuruları görüşerek, Altan ve Alpay’ın tutukluluk hallerinin hak ihlâli teşkil ettiğine karar vermişti. Ancak yargılamayı yapan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, önce AYM’nin gerekçeli kararının Resmî Gazete’de yayımlanmamış olmasını, ardından ise Anayasa Mahkemesi’nin “yetki gaspı” yaptığını öne sürerek, AYM kararı uyarınca yapılan tahliye taleplerini reddetmişti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.