Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKOM’u işgal girişimi davasında 5 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

15 Temmuz darbe girişiminde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’ni (AKOM) işgal girişiminde bulunan beş sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

AKOM’u işgal ettikleri iddiasıyla 6’sı tutuklu, 9’u rütbeli 17 askerin yargılandığı davada, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi beş sanığa “anayasayı ihlal” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve ”mala zarar vermek” ve “kasten yaralamak” suçlarından 41’er yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

 

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, 15 Temmuz’dan önce Harp Akademileri Komutanlığı’nda öğretim görevlisi olarak görev yapan Kurmay Yarbay Mustafa Kubilay, Yüzbaşı Hakan Özhan, Yüzbaşı Ramazan Derviş, öğrenci Yüzbaşı Levent Aksoy ve öğrenci Yüzbaşı Mehmet Fatih Güven’i “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve “mala zarar vermek” ve 6 müdahile karşı “kasten yaralama” suçlarından 41’er yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Sanık Ramazan Sezer’in iki kişiye karşı “silahla tehdit” suçundan 5 yıl hapisle cezalandırılmasına karar veren mahkeme heyeti, sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine hükmetti. Heyet, sanık hakkında ayrıca yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Sanıklar Emin Karaca, Hasan Hüseyin Sağlam, Haydar İpeker, İsa Uysal, İsmail Erol, Muhammed Fıstıkçı, Mükerrem Karataş ve Ömer Faruk Çimen beraat etti. Ayrıca mahkeme heyeti, sanıklar Cevdet Deniz, Halil Güler ve Serdar Pattanoğlu’nun da tüm suçlardan beraatlerine karar verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.